v.29

såå, nu är det ny vecka iaf . Fan vad fort det går, nu är det bara en vecka kvar till 30! :D
11 veckor kvar tills lillflickan är här, fan vad lite igentligen med tanke på hur många som har gått :D .

Min graviditet - BF Tis 22 jun 2010

Din graviditet startade Ons 16 sep 2009.
Du blev gravid ungefär Ons 30 sep 2009 (ägglossningen).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 jun 2010
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 29

Kroppen:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.


Barnet:

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med.


Jag känner henne röra sig varje dag, eller det har jag iof gjort förut med men då har det mer varit sparkar nu känner jag hur hon stryker sig på insidan i princip hela tiden och man kan även se hur hon drar handen eller foten emot. Sparkarna är så stora så om jag sitter ner och sitter still så känner jag hur hela jag rycker till åt sidan hon sparkar.

UNDERBART ! :)


Jag och Max flyttar i övermorgon så nu håller vi på att packa ihop de sista (Max är tjurig för att jag sitter här och han får packa ner även några av MINA saker, bara de att jag har packat nästan alla hans saker och mina hela mitt eget rum både hos mamma och pappa mina grejer här !) :P
Jaja nu måste jag sluta och hjälpa honom så man kan få sova i ro sen ! ;D
ciao!

bild v.27

Nu har jag äntligen lyckats få in en "ny" bild på magen .. Den är en vecka gammal men tror inte det har hänt så mycket den senaste veckan på utsidan så ;D .
Nu är det bara en vecka kvar tills vi flyttar, helt underbart!! Bara jag och min älskling i vår lägenhet !!! :)

Idag ska jag och älsklingen bara vara hemma och mysa .. kanske hem till min far och äta middag men efter det bara ta det lugnt. Glömde totalt bort voffeldagen igår med, åt aldrig några vofflor :O Jag som älskar vofflor mer än allt gott du kan tänka dig!! .. så ska göra det idag i stället tänkte jag :D


Magen v.27

bilder

http://nathaliegumpfer.carbonmade.com/

Som sakta bör införskaffas

En liten lista på saker som sakta bör införskaffas till lilltjejen :)
Kläder för inomhus:
4 par omlottröjor eller bodies (omlottröjor är lättare att använda i början eftersom du inte behöver trä dem över barnets huvud)
4 par bomullsbyxor
4 par strumpor
4 par sparkdräkter.
Kläder för utomhus:
mössa för årstiden
2 par tröjor för årstiden
2 par byxor för årstiden
vindtät overall om det är kallt
2 par sockor om det är kallt
2 par tumlösa vantar om det är kallt.


Kläder

Inomhus:
4 Bodies
4 Bomullsbyxor
4 Strumpor
4 Sparkdräkter.

Utomhus:
Mössa för årstiden
2 Tröjor för årstiden
2 Byxor för årstiden
2 Sockor
2 Tumlösa vantar om det är kallt.
1 Solhatt

För Skötsel
Badbalja
Badtermometer
Barnolja
Skötbord
Mjuka frottéhanddukar
Blöjor
Tvättlappar
Bomullsbollar
Bomullspinnar
Trubbig nagelsax
Hudsalva
Febertermometer

Mat
2 nappflaskor
1 Flaskborste
Bröstpump
Mjölkpåsar

Sova
Madrasskydd med plastad frotté
1 Täcke
2 Lakan
2 Påslakan
En mobil för sängen & skötbordet

Annat
Regnskydd
Insektsnät
Babyskydd
Bärsele
BH-inlägg

Känns som att det är en hel del kvar, haha typ allt? Känns som vi har massor men när jag kollade på listan jag hittade på nätet så .. Nja, vi har inte ett skit haha!

Detta har vi

För första månaden
2 Nappar
3 Bodies
2 Strumpor
2 Sockor
2 Byxor
1 Fleece tröja med byxor till
1 Filt
1 Mössa

Tills hon växt
10 Bodies från strl. 56-68
1 Sockor
2 Mössor

Vagn med både ligg och sittdel
Spjälsäng m. madrass

Som sagt, inte så mycket haha !
Nu ska jag ta och göra något annat, ciao :)


v. 28

Idag är det vecka 28 :) (ränkaren på sidan går lite före)

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
90 dagar kvar!! :)

Lilltjejen har snart en vecka legat med fötterna nere vilket jag tyckt har varit lite jobbigt då jag inte har känt så mycket, men i morse kände jag hur hon vände om och nu sparkar hon som en tok på sitt vanliga ställe. Så otroligt skönt! :D
_________________________________________________________________________________________
Igår var jag hemma hos pappa, åkte dit efter skolan och började rensa ur mitt rum. HELA rummet är nerpackat i 6 kartonger och några påsar nu. Det är helt stört hur mycket grejer jag har, och jag menar jag har inte bott där på 3 månader så jag har ännu mer saker här hemma hos max och sen hemma hos mamma.
Det blir nog mer saker i den nya lägenheten än vad vi tror .
Nu är det bara en vecka och två dagar kvar tills vi flyttar, så jäääävla skönt ! :)
Aja , ska upp och äta frukost . bye
Har tyvärr inga nya bilder på magen , lyckas inte lägga in med min mobil :/

påminnelse till mig själv

så ska vi se vad dom är kvar, plock bort de som är klart :)


* Fixa hem försäkring
* Fixa Internet och TV.
*
Fixa försäkring till den lilla

* Hem till pappa och packa klart allt! - tisdag&onsdag


* Skriva en rapport till projekarbetet- denna vecka
* Göra klart drömanalysen
* Fota hemlösa
* Fråga om filosofi uppgift
* Läsa 30 sidor svenska inför nationella provet


de värsta sekunderna i mitt liv.

Idag var vi på middag hemma hos min mor.
Eftersom det snöade lite så skulle max övningsköra ut för att testa på att köra i snö, men helt plötsligt släpper det och vi bara glider iväg .. Max försöker styra tillbaka oss men det blir bara värre och vi glider runt i halvcirklar över båda körbanorna fram och tillbaka och är påväg in i en snödriva på kanten men max lyckas styra oss där ifrån så vi snurrar över på andra körbanan och är påväg rakt mot mitt räcket. Bilen vrider sig så vi glider med sidan mot mitt räcket och det är den sida jag sitter på och jag bara ser hur det kommer närmare och närmare .. Det enda jag tänkte på var min mage. Ingis (max mamma) skriker, jag skriker "jag vill inte!" och mika (max pappa) försöker säga till max vad han ska göra. och vi stannar .. bara en liten liten bit innan vi ska slå i mitt räcket tar bilen stopp. Vi står då vänd åt fel håll, i motsatt körriktning.
Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och de få sekunderna som allt det där hände på kändes som flera minuter och jag han tänka allt.
Som tur är hann bilarna bakom reagera och stanna och sedan sätta på varnings blinkers .. annars hade det kunnat sluta riktigt illa om dom hade kört in i oss när vi gled runt där som en bambibil på hal is.
Dom värsta sekunderna i mitt liv, det kan jag lova.
I fredags var jag hemma hos mamma med mamma mormor och syster .. Men efter ett tag känner jag att jag är nog lite orolig eftersom jag inte känt bebis som jag brukar så max ringer in till förlossningen och vi åker dit för att kolla .. 23.30 kom vi in , dom kollade hjärtljud och allt såg bra ut. dom ville bara att läkarn skulle kolla med ett ultraljud så fick vi åka hem .. bara det att läkarna höll på med akut kejsarsnitt så vi fick vänta, och sen vart det mer akuta kejsarsnitt så vi fick vänta ännu mer. Vid 04.00 kom läkaren in och gjorde ett ultraljud och vi fick åka hem.
Har även igår och idag känt av bebis väldigt lite .. Men efter vi kört av vägen idag så har det satt igång, så nu känns det bra med henne igen iaf :) ..
nu ska vi krypa ner i sängen och sova, helt slut .
God natt !

Hemma

sitter hemma , har precis gjort klart en sak att göra denna veckan iaf, men det har kommit dit fler saker på listan som jag bara inte skrivit upp.
När ska all denna stress ta sluutt !!
Känner iaf min flicka sparkas varje dag och det är helt underbart. Jag älskar det!! Fatta vad man kommer sakna det när hon äntligen är ute, men endå .. då är hon ju här ! :)
Nu ska jag ringa mamma och kolla vad hon gör, min mormor har nämligen kommit till stan idag, jippi :D ..
NU ÄR DET BARA 95 DAGAR KVAR, verkar som att nedräkningen har börjat ! :)
puss och hej lever pastej.

påminnelse till mig själv

Detta måste göras snarast möjligt .. stress stress stress :/

* Ringa försäkringskassan ang. föräldrarpenning-klart
* Fixa hem försäkring
* Fixa Internet och TV.
* Ringa Soc och be om papprena vi skicka in
* Ringa och fixa El
*
Fixa försäkring till den lilla



* Skriva klart loggbok över projektet- klart
* Skriva en rapport till projekarbetet- denna vecka
* Göra klart drömanalysen
* Fota hemlösa
* Fota en dikt eller sång- klart lite halvt sådär men det får duga sålänge.
* Göra klart slutuppgift i religion-denna vecka
* Fråga om filosofi uppgift


v.27

Går enligt läkaren på sibyllekliniken idag in i v.27, annars brukar jag ränka från onsdagar då det står så på familjeliv :) menmen ..
Det är bara 98 dagar kvar :D 

Vår lilla tjej ligger för tillfället och sparkar en massa :) så himla mysigt! ♥
Kan fortfarande inte fatta att det är en tjej :)

Vecka 27
Barnet:  Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg.
Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta.
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad.Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
Kroppen: Livmodern har vuxit och dess mått är mellan 25 och 28 cm.
För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.
Vecka 27

Barnet: Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl, nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg.
Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta.
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad.Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
Kroppen: Livmodern har vuxit och dess mått är mellan 25 och 28 cm.
För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.
Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


V. 26 (25+5)

LYCKA

Så har vi varit på ultraljud idag!
LYCKA säger jag bara .. kan inte göra annat än att le när man ser den där lilla varelsen på skärmen!
och så fick vi ju veta, en liten prinsessa är det ju som ligger där inne! Jag är så glad! kunde nästan inte tro honom att den där sprattliga saken är en tjej! :)
Efter det var jag ju bara tvungen att åka in och köpa lite rosa, (a) hahah ! en rosa body, och 3 par rosa strumpor :) sen två par byxor där det står I♥Mum och I♥Dad och en vit liten body :)
Jag längtar och jag är så otroligt glad ! :)

100 dagar kvar ..

Precis, nu är det bara 100 dagar kvar! Har alltså gått 180 redan, shit .. Det har gått 80 dagar sen jag hade gått halva tiden, och de har ju gått sjuukt fort ! :O
Sitter nu och väntar på att kl ska bli tillräckligt för mig att gå, så ska jag åka till centralen och möta cici och hämta söta lilla Frances, som jag ska vara barnvakt åt.. så ska vi åka till haninge centrum och hälsa på moa på hennes jobb :) Sen ska vi väl hem till cici och pontus och fortstätta barnvaktandet där :) Kanske gå ut och gunga lite :)
Lyckas inte få till det med min mobil så jag lyckas inte få in bilder på datan så än så länge blir det inga nya bilder på hur magen har växt. Tycker fan den se ut som en jävla luftballong nu! :O
Igår var jag förreste på Eriksdalsbadet med min älskade lillebror, kul :) Tycker bara synd om honom som fick åka allt själv, jag var bara otroligt rätt att någon skulle sparka mig på magen så som alla sprattlade runt där och sket i människor runt omkring dom ;P .
Efter det kom min kära pappa och hämtade oss så åkte vi dit och åt räksmörgås, sen hem till max och fixa mig i ordning och vid kvart i nio satt vi på Jensen's Bøfhus och kollade i menyerna :)
1 år med min älskade älskling! :) det har gått så fort, känns som ingenting ..
Men det var riktigt mysigt på middagen, vi åt en trerätters meny, var och satt kvar där tills dom stängde :) Gillar de ställer, otroligt bra :)
Nu ska jag gå och fixa klart de sista innan jag ska dra puss hej ! :)

v.26

Idag går jag in i vecka 26, det går så snabbt men endå känns det som det inte händer ett skit haha ;D.

Eller jo, igår när jag och maxen satt på bussen så kände jag hur min piercing i naveln började spänna som fan, så började det göra skitont, så jag var tvungen att ta ut den på en gång kändes som den skulle spricka och då märkte jag att det gick segt att få ut den ..
Sen när jag kom hem och såg min mage i spegeln så såg jag att piercing hålet förflyttat sig upp på magen och att jag har en vit ring runt naveln? :S .. Den vita ringen är så de som vart inne i naveln och inte fått färg när jag var i thailand haha ..
Snart står nog min navel ut, den är iaf på god väg ;D haha
Idag så har jag precis ringt och avbokat min 3D/4D ultraljuds tid för att de är så långt kvar :( Men har ringt och bokat tid för vanligt ultraljud nästa vecka istället, på sibyllekliniken :) 320 kr istället för 1700 kr som 3D/4D kostar :)
Så förhoppningsvis kanske vi får veta vad den lilla där inne är för något? :) Men ska inte förvänta mig förmycket heller, kan ju bli som förra gången då den lilla inte vill visa vad h*n är va något :)
v. 26 (25+0), 104 dagar kvar av 280. 176 avklarade dagar :)

Bebisen

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gram. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 


Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!

MVC och Lindex

Var på Mvc idag, gick bra som vanligt :) Vi mätte magen och lyssnade på hjärtljuden som idag låg på 145/min ..
Efter det gick vi hem till Max, åt lite lunch och sedan åkte vi tillbaka till Tyresö. Max gick hem till mig för han är sjuuuuk :( och jag åkte till centrum och köpte lite bebisgrejer :)

Nu längtar jag som sjutton, ååååh vill bara sätta på dom där små söta kläderna på lilla bebisen!!

Färdigskrivet för nu :)


Till min lilla lilla bebis :) <3

livlig natt

Sitter här och försöker göra något vettigt, men det är inte så lätt när man är sjuk.. Alla har åkt till Hassela idag, gud så avis jag är .. Men så är det, ska man flytta om en månad och få en underbar liten bebis till sommarn så måste man prioritera pengarna på annat tyvärr :) Menmen .. ;D

Mammas moster ringde precis, hon frågade om jag ville sjunga på min gammelmorfars begravning och så började hon gråta..
Gud vad jag inte klarar sånt, så fort hon började gråta kunde jag inte hålla emot. Folk som gråter, vuxna som gråter de är så jobbigt att se och höra :/ ..

Vet inte riktigt hur jag ska kunna sjunga på en begravning, har jag inte vart svag för sånt förut så är det ju inte bättre nu när jag är gravid .. Men självklart vill jag ju, så vi får se. :)


Inatt har det vart riktig fest i magen, Max har legat med handen på när jag sov och han sa de att den sparkade som sjutton. Känns som att den lilla lilla bebisen där inne aldrig sover, eller så är den som sin far .. slåss i sömnen ;) haha-

Nej nu ska jag klä på mig och gå till affären med min älskling och handla halstabletter :)

ciao!


                Kärlek                       =                  Bebis

v.25

Min graviditet - BF Tis 22 jun 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 4 mar 2010.
Din graviditet startade Ons 16 sep 2009.
Du blev gravid ungefär Ons 30 sep 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 jun 2010
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.


BARN

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.
Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.

DU

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Från början till v.25

Så, nu är det dags att börja om på nytt.
Från och med nu ska jag försöka skriva lite ibland om min graviditet och så för att sen kunna kolla tillbaka och se. Har ju fått höra från många håll och kanter att jag borde börja skriva dagbok och så, eller skriva på bloggen så nu ska jag väl ta tag i det. :)

Tisdagen den 10 November gick jag och Moa in på apoteket i Lamai för att köpa mig ett graviditetstest. Det var även då, när vi gick ut där ifrån satt den där munken där och knöt armbandet runt min arm och bad.

Onsdag den 11 November vaknade jag vid säkert halv 8 på morgonen .. Kunde inte somna om, jag var jättenervös skulle göra testet men ville vänta ett tag men vid 8 orkade jag inte vänta mer. Jag kollade så att Moa sov sen smög jag in på toaletten, kissade på stickan och väntade.. Jag darrade i benen, var ju säker på att de inte skulle vara något men jag hade ju köpt testet av en anledning så lite osäkerhet fanns det ju. 2 evighets minuter senare tröck jag ner stickan och paketet längst ner i papperskorgen och gick och la mig igen. Vid 11 vaknade Moa och såg att testet var borta, hon undrade varför jag inte väckt henne för, jag sa att jag var gravid sen tror jag att jag försökte somna om. 

Det var ganska svårt att prata med Max sen i telefonen varje dag utan att berätta någonting, jag kände att det är ingenting jag kunde säga till honom på telefon när jag var halva jorden bort, nej de fick allt vänta tills han kom. 

Lördagen den 14 November åkte jag och Moa till Samui International Hospital för att göra ett ultraljud och se vilken vecka det var. Vecka 8 var jag i, alltså två månader och jag hade varit helt säker på att mensen skulle ju komma snart det sa hon ju på ungdomsmottagningen innan jag åkte :S . Det lilla embryot var 2 cm stort.

Söndagen den 22 November kom Max och Patric ner och jag berättade så fort vi kommit till hotellt, kunde inte hålla mig. Jag darrade i hela kroppen, jag var livrädd för vad han skulle säga. Men det enda han gjorde var att fråga hur jag mådde. Min underbara prins! <3

Onsdagen den 2 December åkte jag och Max till Samui International Hospital för att göra ett till ultraljud, jag kände att jag var bara tvungen att visa honom de jag hade sett 2 ½ vecka tidigare. Embryot var denna gång 4 cm stort.

Jag bestämde mig för att åka hem, min pappa som inte alls var glad hjälpte mig att boka om min flygbiljett hem så jag åkte samma dag som Max och Patric fast några timmar tidigare.

Onsdagen den 8 December hade min mamma bokat ett Ultraljud på sös för att kolla ifall veckan de sa i Thailand stämde. På sös sa dom då att jag var i V. 13 istället för 11 och att det var sista dagen för en skrapning om jag skulle göra abort. Jag skulle alltså läggas in samma kväll, aldrig i livet ..  Vi fick även en tid hos en kurator för att prata lite. Denna gång var Fostret 6,5 cm långt.

Blev efter det mer eller mindre övertalad till att göra en abort :/

Fredagen den 18 December hade jag tid på sös. När jag och Max kommer in och sätter oss bryter jag ihop, för jag ville inte det här .. Det var vad alla andra ville inte jag, och det slutade med att sjuksköterskan sa att hon inte tänkte ge mig något piller eftersom att hon sa att jag skulle ångra mig om jag inte gjorde de för min egen skull, jag skulle få tid hos kurator istället och sen om jag fortfarande ville så skulle jag få göra abort.
Det var nog då jag bestämde mig för att det skulle verkligen inte bli någon abort, hur elak jag än var mot Max och alla andra runt om kring mig jag skulle inte göra det.

Onsdagen den 23 December hade vi inskrivning på MVC.

Tisdagen den 19 Januari var vi på rutinUltraljud på MVC, fostret var nästan 20 cm långt från huvud till fötter. Vi försökte även kolla kön, men den lilla busen ville bara visa rumpan istället så det blev inte mycket med det :). Vi blev även bakflyttade 1 vecka till v. 18 och fick BF beräknat till den 22 Juni :).

Tisdagen den 9 Februari var vi på MVC, kollade hjärtljud och kollade mina blodvärden. Hjärtljuden låg på 138/min, och man säger att under 140/min = Kille, över = Tjej.. Men sen beror det ju på om den lilla sover eller inte.

Just nu är jag i v. 25 (24+0) och det rör sig bara mer och mer i magen. Sen kanske 2 veckor har man kunnat känna sparkarna med handen (väldigt sällan) Men nu känner man det allt mer och tydligt. Aldeless nyss kändes det som en boll på sidan några cm under revbenen så jag satte dit handen då kände jag en liten fot som sparkade mig på fingrarna och jag kunde verkligen känna att det var en fot. Så UNDERBART!! Men när pappa Max kom för att känna så slutade det på en gång .. Mitt lilla busfrö! :)

Fredag den 5 Mars ska vi till MVC igen :)

Nu ska jag kila iväg och kolla på TV, ett långt första inlägg :D haha .


PUSS Nathalie!


Bebis v.13
 
Bebis v.18

Magen v.21                                                               
 
Magen v.25


RSS 2.0